INSCHRIJVEN

INLOGGEN

<

Maatschappelijke bijdrage

U, JIJ & WIJ

De Saffier is een speciaal project, onderdeel van U, JIJ & WIJ. Dit initiatief richt zich op een goede dynamiek tussen twee doelgroepen: jongeren en ouderen. Een ander project binnen U, JIJ & WIJ is Tuindorp Oost.

 

Bij De Saffier heeft de komst van de jongere bewoners, naast een groter sociaal contact, er ook voor gezorgd dat de bedrijvigheid van het pand bewaard is gebleven. Met het vertrek van de zorginstelling uit het gebouw, zouden namelijk ook veel van de activiteiten en voorzieningen, waar veel bewoners van de voormalige aanleunwoningen gebruik van maakten, verdwijnen. Socius heeft een manier gevonden om met behulp van de jongeren een nieuwe invulling aan de voorzieningen te geven, zodat de bewoners van de voormalige aanleunflats en de buurt daar gebruik van kunnen blijven maken.

 

Enerzijds kunnen jongeren helpen in het handhaven van de voorzieningen, bijvoorbeeld als bijbaan, als stage of als vrijwilligerswerk. Anderzijds worden de jongeren ook bezoekers en gebruikers van het restaurant, de kapper en activiteiten als gym, yoga en misschien zelfs de kerkdienst. Zo worden de voorzieningen tevens de plek waar verschillende leeftijden elkaar ontmoeten en wat van elkaar kunnen leren: de 'schakel' tussen meerdere generaties.

 

De bewoners van De Saffier variëren in leeftijd en wonen samen onder één dak. Het doel is dat de bewoners een goede buur zijn en elkaar gezelligheid kunnen bieden. Dit kan betekenen dat er zo nu en dan samen een kopje koffie wordt gedronken, een wandeling wordt gemaakt, maar ook een vriendelijke groet op de gang draagt bij aan de sfeer onder bewoners waar we naar streven.

 

ZOEK JIJ EEN KAMER OF STUDIO?

Via Socius Connect kun je je altijd vrijblijvend inschrijven voor alle projecten van Socius. Geef bij je inschrijving aan dat je graag een kamer wilt in De Saffier, zodat we weten waarvoor je je inschrijft.

INSCHRIJVEN

BEN JE AL BEWONER?

Huurzaken, feestaanvragen, klachten, ideeën en onderhoudsgebreken verlopen via Socius Connect. Het programma is zo gemaakt dat het eenvoudig te gebruiken is voor iedere bewoner.

INLOGGEN

 

©2016 project De Saffier

SITE MAP

CONTACT

INITIATIEFNEMERS

CONNECT MET SOCIUS

Saffierlaan 8-10

3523 RC

UTRECHT

 

Telefoon receptie De Saffier: 030 – 302 05 05

Telefoon kantoor De Saffier: 030 - 227 24 22

E-mail: info@de-saffier.nl