INSCHRIJVEN

INLOGGEN

Over Socius

Socius is een jongerenhuisvester die maatschappelijk vastgoed en kantoren geschikt maakt voor kamerbewoning. Dat vraagt om maatwerk. Ooit als stichting ontstaan vanuit de doelgroep zelf, weet Socius als geen ander wat jongeren willen: een betaalbare kamer, een schoon huis, leuke medebewoners, lekker centraal gelegen en snel internet. Met deze kennis heeft Socius een formule ontwikkeld die vrijwel op alle gebouwen is toe te passen. Die formule heeft geleid tot succesvolle projecten in onder andere Utrecht, Leiden, Amsterdam en Wageningen met in totaal meer dan 1.000 wooneenheden.

 

Maatschappelijke effect

Maar Socius is niet alleen jongerenhuisvester, ze is altijd op zoek naar mogelijkheden om haar projecten een ‘maatschappelijk effect’ mee te geven. Zo stelt Socius in samenwerking met Youké Sterke Jeugd al jarenlang succesvol woonruimte beschikbaar aan kwetsbare jongeren en biedt ze werkruimte aan starters en kunstenaars. Tegelijkertijd wil Socius gewoon hele leuke projecten neerzetten, projecten die voor iedereen een meerwaarde hebben. Dat vraagt om een grote wederzijdse betrokkenheid. Toekomstige bewoners worden bijvoorbeeld middels zelfwerkzaamheid ingezet bij de bouw van een nieuw project en ze doen het dagelijks beheer zelf, dit alles altijd onder professionele begeleiding.

 

Samenwerking

Een van de sleutelwoorden voor Socius is samenwerking. In de eerste plaats natuurlijk met de bewoners, zij maken het project. Daarnaast heeft Socius nauwe banden met Plegt-Vos en Vaspro, overheden zoals gemeenten en provincies, kunsthuisvesters, jeugdzorgorganisaties, belangenorganisaties, studentenvakbonden, buurtorganisaties, woningbouwcorporaties en zorginstanties.

 

Initiatieven van bewoners

Socius staat altijd open voor constructieve initiatieven en ideeën. Zo heeft Socius bijvoorbeeld al diverse malen voor verf en andere materialen gezorgd voor aankleding van gemeenschappelijke ruimten, heeft ze zomeractiviteiten zoals een barbecue en een WK-scherm gefaciliteerd en sponsort Socius een voetbalteam dat voortgekomen is uit bewoners. Bovenal hebben we vooral heel veel lol in wat we doen: betaalbare woonruimte realiseren met een hoog maatschappelijk rendement.

 

Nog vragen? Kijk bij veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen stuur dan een e-mail naar info@de-saffier.nl of bel 030 30 20 364.

ZOEK JIJ EEN KAMER OF STUDIO?

Via Socius Connect kun je je altijd vrijblijvend inschrijven voor alle projecten van Socius. Geef bij je inschrijving aan dat je graag een kamer wilt in De Saffier, zodat we weten waarvoor je je inschrijft.

INSCHRIJVEN

BEN JE AL BEWONER?

Huurzaken, feestaanvragen, klachten, ideeën en onderhoudsgebreken verlopen via Socius Connect. Het programma is zo gemaakt dat het eenvoudig te gebruiken is voor iedere bewoner.

INLOGGEN

 

©2016 project De Saffier

SITE MAP

CONTACT

INITIATIEFNEMERS

CONNECT MET SOCIUS

Saffierlaan 8-10

3523 RC

UTRECHT

 

Telefoon receptie De Saffier: 030 – 302 05 05

Telefoon kantoor De Saffier: 030 - 227 24 22

E-mail: info@de-saffier.nl